AYDIN / ÇİNE - Namık Kemal Ortaokulu

Mrt

Okulumuzda düzenlenen sınıflar arası futbol turnuvası tüm hızıyla devam etmektedir.

Şbt

Okulumuz öğrencileri okul tanıtımı kapsamında ilimiz okullarından, Aydın Fen Lisesi, Efeler Sosyal Bilimler Lisesi, Aydın Lisesi ve Yüksel Yalova Güzel Sanatlar Lisesi'ne ziyarette bulundular. Ayrıca Aydın Arkeoloji Müzesini de ziyaret ettiler.

Şbt

Yüz yüze 100 çocuk oyunu kapsamında okulumuzda düzenlenen etkinlikler.

Mesleki tanıtım gezisi

Ock

Okulumuzda İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık müdürlüğü gıda mühendisleri tarafından öğrencilerimize güvenli gıda eğitimi verildi.

Ock

Namık Kemal Ortaokulu kız Hentbol Takımı Kasım ayında düzenlenen okullar arası hentbol turnuvasında Aydın il şampiyonu olmuştur. İzmir'de duzenlenecek ege bölgesi turnuvasında Aydın ilini temsil edecektir. 9 -12 Ocak tarihlerinde yapılacak grup müsabakaları için bugün yola çıktılar.

Ock

Namık Kemal Ortaokulu Kız Hentbol takımı aydın il birincisi oldu. Öğrencilerimizi ve emeği geçen öğretmenlerimizi tebrik ediyoruz.

May

Okulumuzda 15 Yabancı Dil sınıfı öğrencisi ve ingilizce öğretmenimiz Hazal ŞAHİN rehberliğinde yürütülen Learning English Through Stories projemiz Nisan ayı çalışmalarını bitirerek projeyi tamamladılar.Son ay çalışmaları kapsamında öğrenciler Dünya Kitap gününü diğer illerdeki proje arkadaşlarına kitap hediye ederek kutladılar.İçlerine bir de not yazan öğrenciler kendilerine gelen notları okuyunca çok mutlu oldular.Final ürünü olarak e-kitap çalışması yaptılar.Öğrenciler istasyon tekniğini kullanarak bir önceki okulun bıraktığı yerden hikayeyi ilerletmeye devam ettiler.Yazdıkları kısmı resmettiler ve son olarak seslendirdiler.Ortaya çevre kirliliği konusunda farkındalığı arttıracak çok güzel bir ürün ortaya çıktı.Final ürünümüz olan e-kitabın linki aşağıdadır.Projede emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

Projemizin Final ürünü olan E-Kitap linki

Ayrıca Projemiz yaygınlaştırma çalışmaları kapsamında ÇİNEYURT ve BİZİMGAZETE gazetelerinde yayınlandı

Mrt

Learning English Through Stories Projemizin Mart ayı çalışmalarından biri olarak öğrencilerimiz kütüphaneye kitap bağışladılar. Proje öğrencilerimiz Web 2.0 araçlarını kullanarak tasarladıkları kitap ayraçlarını ve proje broşürlerini kitap bağışlayan öğrencilerimize hediye ettiler.

Mrt

Learning English Through Stories E-Twinning Projemizle Güvenli İnternet Gününü kutlamak için birçok çalışmaya imza attık. Öncelikle güvenli internet kullanımı için proje ortaklarımızdan Gebze Yunus Emre Ortaokulunda görev yapan Psikolojik Danışman Kübra GÜNDOĞDU öğrencilerimize ve velilerimize online seminer verdi. Öğrencilerimiz kodlama ile boyamalar yaparak pano hazırladılar. Proje yürütücümüz Hazal ŞAHİN İnternet Güvenliği ve Etiği kursu, ayrıca E-Safety Label Hakkında Her Şey kurslarından sertifika almaya hak kazanmıştır. Yapılan bir diğer çalışmada ise öğrencilerimizin Web 2.0 aracı olan WordWall üzerinden güvenli internetle bağlantılı etkinlikler yapmaları sağlanarak bu konuda bilinçlenmeleri ve bilgilendirilmeleri amaçlanmıştır.

Mrt

Learning English Through Stories kapsamında İngilizce Öğretmenimiz Hazal ŞAHİN proje ortakları ile "Yazar - Öğrenci Buluşması" planlamıştır. Öğrenciler proje dahilinde okuduğu kitapların yazarı ile tanışıp merak ettikleri soruları yazara yöneltmişlerdir. .Paylaştığı kıymetli bilgiler ve bize ayırmış olduğu değerli vaktinden dolayı Elçin Kuzucu'ya teşekkür ediyoruz.

Ock

Okulumuz İngilizce öğretmenlerinden Hazal ŞAHİN ve 15 yabancı dil sınıfı öğrencimiz Kasım ayında "Learning English Through Stories" projesini yürütmeye başladılar. Projemize Kocaeli'nin Gebze, Darıca, Çayırova ilçelerinden 8 okulla devam etmekteyiz. Bu proje kapsamında öğrencilermize kelime ezberlemek yerine İngilizce hikaye kitapları okuma alışkanlığı kazandırmak, ayrıca ders kitabı dışında materyallerden ve Web 2.0 araçlarından faydalanarak dil gelişimlerine katkı sağlayabilecekleri konusunda farkındalıklarının artırılması amaçlanmaktadır. Kitaplardaki yeni cümle yapılarını ve kelimelerini öğrenirken konuşma ve yazma becerilerini geliştirmeyi hedefliyoruz. Ayrıca bu projedeki amacımız sadece İngilizce dersinde dil öğretmek değil, diğer derslerle ilişkilendirerek disiplenler arası bir şekilde öğrencilere sunmaktır.